Skip to content


Heti visszatekintő 3.

nick grabowski
• 2010.05.24. 08:30

Magyarország


EU

Az azért minimum érdekes, hogy a kisebb tagállamok közül csak a hollandokat, az "újak" közül csak a lengyeleket említik. Valahogy az az érzésem, hogy az éppen felálló belga kormány torkán simán le lehet majd erőltetni a német-francia-angol trió érdekmaximalizálását, bármit is mondanak most.

A hírek szerint realista külpolitikára készülnek; kíváncsi vagyok, ez ténylegesen mennyiben érinti az USA-val való kapcsolatokat (tekintve azt, hogy Obama realista-szagú külpolitikájának egyik következménye, hogy csak akkor tárgyal az EU-val illetve európai államokkal, ha szüksége van rá)

  • Elemzés: a NATO-nak és az EU-nak a védelmi költségvetés tervezésében is együtt kellene működnie [pdf, 362 kbyte]


USA

 

Irán


Oroszország

  • Moszkva további amerikai-orosz fegyverzetkorlátozást készít elő
  • Globális szerepvállalás: hadihajó- és tankerállomásoztatás Dzsibutiban


Hang és kép

  • Obama a West Point-on


A beszéd szövege itt.
Gyakorlatilag az eddig elmondottak összefoglalása: energiapolitika, oktatás és reálképzés, bilaterális kapcsolatok erősítése, pénzügyi támogatás, nonproliferáció kapcsán nem sok új hangzott el. Mit ért Obama azonban a nemzetközi szervezetek megerősítésén és mik azok a standardok, amiről beszél?

Címkék: usa magyarország oroszország európai unió sajtófigyelés

A bejegyzés trackback címe:

https://fpa-mcc.blog.hu/api/trackback/id/tr822026499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása